Duurzame ontharing met de Ellipse IPL bij Skinstitute

Duurzame ontharing is nog altijd erg populair en wordt dan ook in veel salons en klinieken aangeboden.

Voor de gemiddelde consument is het soms erg lastig om door de bomen het bos te zien; Ontharen voor een Euro per flits, gratis proefflits, pijnloos, gratis intake, slechts twee behandelingen nodig, VPL, IPL, laser en tegenwoordig ook de ‘laser’ ontharingsapparaten voor thuis.

In deze blog zullen wij uitleg geven over de verschillende methoden en hoe u het gewenste resultaat, permanente ontharing, kunt bereiken en een verstandige keuze kunt maken.

IPL, VPL en laser

Vaak worden de termen IPL -, VPL – en laser ontharing als synoniem gebruikt, maar deze methoden zijn wel zeker verschillend. Daarnaast is er nog ELOS, welke naast licht ook nog gebruik maakt van stroom, en enkele andere systemen welke wij buiten beschouwing zullen laten omdat zij eigenlijk allemaal werken met IPL.

Alle drie de methoden werken dus met licht. Het verschil zit hem in hoe het licht uit de machine op/in de huid komt.

Laser ontharing

Ontharen met de laser is de oudste methode. In het begin was het vooral pijnlijk en tijdrovend. Tegenwoordig is hier veel in verbeterd. Een laser is een gebundelde lichtbron. Er zijn diverse lasers die gebruikt kunnen worden voor het ontharen, bijvoorbeeld diode of alexandriet welke allemaal hun eigen golflengte hebben. Hierdoor is het niet mogelijk alle haar- en huidtypen te behandelen. Een voordeel is dat moeilijk bereikbare plekken en stugge haren zeer goed behandeld kunnen worden.

Daarnaast zijn lasers vaak duurder in aanschaf en mogen alleen gebruikt worden door gediplomeerd personeel, vandaar dat de meeste lasers in grote klinieken staan.

VPL ontharing

VPL staat voor Variable Pulsed Light. Een VPL machine werkt met een xenon lamp die het volledige lichtspectrum uitzendt welke wordt gefilterd door middel van een prisma zodat het juiste deel van het spectrum op de huid komt. VPL is eigenlijk een manier om IPL, Intense Pulsed Light, variabel toe te dienen. Door deze variabele is het met een VPL machine mogelijk om vele huidtypen te behandelen.

IPL ontharing

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Ook een IPL machine werkt met een xenon lamp die het volledige spectrum uitzendt dat wordt gefilterd door een prisma. Ook met een IPL machine zijn vele huidtypen te behandelen omdat deze in tegenstelling tot de laser een breder spectrum gebruikt. Daarnaast is het te behandelen oppervlak groter en is de behandeling minder pijnlijk.

De ideale situatie voor ontharen is een blanke huid met donkere, wat dikkere haren. Dit komt omdat de haar het licht en warmte moet absorberen zodat de follikel wordt beschadigd en de haar niet meer groeit.

Meerdere behandelingen noodzakelijk.

Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk omdat niet alle haren tegelijk in de groeifase zitten. Haargroei doorgaat drie fasen en het haarzakje kan alleen ‘vernietigd’ worden als deze zich in de groeifase bevindt. De cyclus hiervoor kan 6 weken tot een jaar zijn. Daarom is het noodzakelijk om meerdere behandelingen te ondergaan met een tussenperiode van 4 tot 8 weken.

Ook deze periode is weer afhankelijk van het te behandelen oppervlak.

Waarom kiest Skinstitute voor ontharing met de Ellipse IPL?

Skinstitute werkt met de Ellipse IPL om diverse redenen. Tegenwoordig is het eenvoudig een machine aan te schaffen in het Verre Oosten voor weinig geld. De handelaren zijn hier ook goed op in gesprongen door deze zelf te importeren, een eigen merk sticker op te plakken en het te doen voorkomen alsof het alsnog een eerste klas apparaat is.

Deze machines zijn meestal met goedkope materialen gefabriceerd en al zeker nooit klinisch getest. Energie op de juiste manier omzetten enOntharen Leusden Amersfoort Skinstitute Ellipse IPL overbrengen is een ingewikkeld proces. Als dit gebeurt met goedkopere materialen is het risico op slechte resultaten, geen resultaten, verbrandingen en voor de salons, (veelvuldig) onderhoud dat door niemand uitgevoerd kan worden, te groot.

Wij horen het bij Skinstitute maar al te vaak van cliënten dat zij niet meer geloven in duurzame ontharing. Zij zijn onder behandeling geweest bij een prijsstunter, of een salon die voor een kliniek prijs behandeld heeft met een goedkope machine (!) en hebben na 10 behandelingen alsnog niet het gewenste resultaat, of vertelden ons dat zij letterlijk waren verbrand.

Het resultaat voor ons en diverse andere salons is dat het veel moeite kost de cliënt te overtuigen dat IPL ontharing met de Ellipse wel degelijk werkt en de rommel van anderen mogen opruimen. Het resultaat voor de cliënt die dacht voordelig uit te zijn is dat zij uiteindelijk meer kosten maken voor het ontharen dan dat zij direct naar een salon waren gegaan waar de prijzen iets hoger lagen.

Hieronder een goed (extreem) voorbeeld:

laser.burns.jpg

Wat deze foto nog interessanter maakt naast het feit dat deze dame verbrand is, is dat het handstuk overduidelijk over haar rug verplaatst is door iemand zonder verstand van zaken. Op deze manier zal IPL ontharing dubbel niet werken.

Om terug te komen op de keuze voor de Ellipse; Klinische tests, resultaat en veiligheid.

Hiermee wil ik niet zeggen dat er naast permanente ontharing met de Ellipse geen andere goede machines zijn, deze zijn er genoeg.

Dit brengt mij gelijk tot het volgende punt. Kijkende naar de foto hierboven is het dus ook van belang hoe de machine gebruikt wordt. Een goed opgeleide IPL specialist weet hoe de machine ingesteld moet worden voor diverse huidtypen en hoe er geflitst moet worden. Wordt de machine onjuist ingezet dan zijn ongewenste resultaten zelfs mogelijk met een goede machine.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Het belangrijkste is dat u goed  en eerlijk advies krijgt over over de behandeling en de te verwachte resultaten. Sommige haargroei is bijvoorbeeld sterk onder invloed van de hormoonhuishouding. Bij vrouwen is dit de bovenlip en kin, bij heren de rug. Deze locaties zijn te behandelen, maar een duurzaam resultaat behalen is moeilijker en heeft meerdere behandelingen nodig dan gemiddeld.

Vraag daarnaast ook met welke machine er gewerkt wordt. Elk zichzelf respecterende specialist zal open zijn over zijn behandelingen en met welke apparatuur er gewerkt wordt. Is hier onduidelijkheid over dan is de kans groot dat u te maken heeft met apparatuur waarvan de resultaten niet aangetoond zijn en u niet de gewenste beloofde resultaten krijgt en waarschijnlijk zelfs ongewenste resultaten verkrijgt. (brandwonden, pijn, pigmentstoringen en nog steeds overbeharing)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s